Afgelopen weekend heb ik mijn bureau opnieuw ingedeeld. Misschien kent u het wel, overal lagen kabels en eigenlijk lag alles in weg. U wilt er niet aan toegeven, maar eigenlijk wordt de rommel u te veel. Ik ben begonnen door mijn hele bureau leeg te halen en alles gesorteerd op de grond te leggen. Pas dan wel op dat u niet op uw spullen gaat staan. Ik heb achter in mijn bureau een gat geboord voor de snoeren. In combinatie met een kabel band om de kabels aan elkaar te binden ben ik begonnen met herindelen. Kabel voor kabel kwam de setup weer tot één geheel. Na een aantal uur was ik klaar en liep ik naar beneden voor een kop koffie. Daar trof ik mijn TV aan, die ik al maanden heb staan maar nog niet de tijd heb genomen om deze aan te sluiten. ik heb vaker met computers gewerkt dus wist wat ik moest doen, bij mijn TV was dit niet het geval. Na lang proberen stond alles, maar werkte te TV nog niet. Na het boekje lang door te bladeren zag ik dat ik een Coax kabel miste.

Coax kabel

Voor het gebruik van een tv-signaal is de coax kabel onmisbaar. Een andere, meer bekende naam, voor deze kabel is de antennekabel. Deze loopt vanaf de televisie naar de plek waar het internet of tv-signaal het huis binnenkomt. Om uw tv aan te sluiten is altijd een coax kabel nodig. Het kan zijn dat er in nieuwe huizen al coax kabels zijn gelegd naar de plek waar de koper heeft aangegeven dat de TV gaat komen. Het is belangrijk om te weten dat de kabel die uw huis binnenkomt vaak groen van kleur is. Ook is het belangrijk om te kijken welke maatschappij u gebruikt voor het kijken van TV. Er bestaan bijvoorbeeld kabels die geschikt zijn voor Ziggo. Op deze manier weet u zeker dat de COAX kabel in combinatie met uw TV en Ziggo niet voor storingen zal gaan zorgen.

Verschil in kabels

Er bestaan namelijk grote verschillen in het soort coax kabel. Ook kan er een Kabel Keur op de kabel staan. Dit is een andere manier waarop de kwaliteit wordt gewaarborgd. Een voor de hand liggende maar belangrijke laatste opmerking; let op de lengte van de kabel die u koopt. Het kan lastig zijn om dit in te schatten, zeker als de kabel door de muur moet worden getrokken. Probeer dit eerst zo goed mogelijk op te meten.